Glas

Nieuws

Stoffels Tomaten stapt uit veiling Hoogstraten

Stoffels Tomaten in Rijkevorstel gaat solo. Het Belgische bedrijf in speciale tomaatjes heeft zijn lidmaatschap van veiling Hoogstraten opgezegd en gaat vanaf 1 januari 2015 zelf de volledige verkoop van zijn producten verzorgen.

Stoffels Tomaten richt zich al 12 jaar op de productie van speciale tomaten zoals bijvoorbeeld minipruimtomaten (Sunstream) en troscherrytomaten (Juanita en Rivolo). Het bedrijf ontwikkelt zelf de kleinverpakkingen en heeft steeds nauwere contacten met retailers opgebouwd. "Natuurlijk wil je geen versnippering in de afzet en begrijpen we dat de veiling er is voor alle leden. Maar wij hebben korte lijnen met onze afnemers en willen zo flexibel mogelijk werken. We willen daarbij onafhankelijk kunnen zijn. Maar we zijn wel in goede verstandhouding uit elkaar gegaan",  legt Paul Stoffels uit.
Een van de gevolgen is dat Stoffels voor het eerst een eigen stand op de Fruit Logistica in Berlijn (4 tot en met 6 februari) zal hebben. Daar kunnen de bezoekers de verschillende variëteiten proeven en verpakkingen bekijken. Voortaan kunnen de producten rechtstreeks bij Stoffels Tomaten worden gekocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.