Glas

Nieuws laatste update:8 aug 2013

Enig herstel dagprijzen glasgroente

De dagprijzen voor tomaten, paprika en aubergine zijn woensdag iets hersteld.

Het lijkt – gezien de geveilde volumes – deels toe te schrijven aan lagere hoeveelheden op de dagmarkt. De daling van de geveilde volumes komt deels door lagere productie, maar het ligt ook voor de hand dat veilingen er in geslaagd zijn meer acties op te zetten en via weekcontracten af te zetten. Zo is de volumedaling bij veiling BelOrta opvallend voor trostomaten, met als gevolg een hogere klokprijs van circa 36 cent per kilo. Daarmee volgt de trostomatenprijs die prijsstijging van losse tomaten eerder deze week.

Bij ZON lagen de geveilde volumes rode paprika (85) veel lager dan eind juli. Ook bij paprika werd een productiedaling verwacht, maar er lijkt ook hier sprake van een hogere contractafzet. De klokprijs voor rood (85) lag op 84 cent, waar die maandag nog uitkwam op 54 cent. De weekcontracten zouden volgens bronnen bij Nederlandse partijen daar tussenin liggen.

Ook bij aubergine kon de prijs herstellen. ZON noteerde 81 cent; bij BelOrta kwam ook deze prijs uit de bus, tot nog iets hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.