Glas

Nieuws

Uitspraak: teler krijgt geen subsidie energieschermen

Het ministerie van Economische Zaken heeft terecht bijna 40.000 euro subsidie ingehouden voor de installatie van tweede energieschermen.

De teler had de betalingsbewijzen in oktober 2010 opgestuurd naar de ambtenaren. Het ministerie hanteert de subsidieregeling strikt en verklaart dat de teler niet kan aantonen dat de schermen binnen een jaar na toekenning van de subsidie ook echt werkten. Die datum verstreek 8 juli. De termijn van één jaar is wel een voorwaarde in de regeling. De staatssecretaris verklaart daarbij bewust de regels strikt na te leven vanwege het belang van tijdige verstrekking van financiële gegevens. Alleen zo kan de regeling bestendig uitgevoerd worden, was het betoog van het ministerie. Op een investering van 233.000 euro zou de teler ruim 53.000 euro ontvangen aan subsidie. Dat bedrag is bijgesteld op circa 16.000 euro. De rechtbank van Breda had de teler eerder in het gelijk gesteld, maar de Raad van State oordeelt nu toch anders.

Of registreer je om te kunnen reageren.