Doorgaan naar artikel

Investeerders in foodtech veel voorzichtiger

De investeringen in foodtech blijven dit jaar flink achter bij recordjaar 2021. Investeringen in vertical farming groeiden nog wel.

Dat meldt analist Dealroom.co. In het tweede kwartaal van 2021 staken investeerders nog € 10 miljard in techbedrijven actief in de voedingsketen. Dat was in het tweede kwartaal van 2022 gedaald naar nog maar € 5,7 miljard. Grote financieringen waren er nog vooral voor online boodschappen en maaltijden. Ook vertical farming bedrijf Little Leaf wist nog € 150 miljoen uit de markt te halen. In de categorie farm management scoorde Solinftec nog € 60 miljoen en agrarisch robotiseerder Farm Wise haalde € 45 miljoen op.

In totaal ging er wereldwijd nog € 400 miljoen naar vertical farming en € 200 miljoen naar farm management bedrijven. Die eerste categorie groeide daarmee nog 45% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021. Investeringen in Farm management krompen juist 66%.

Investeringen in China storten in

Opvallend is dat met name in China de investeringen al voor het vierde achtereenvolgende kwartaal zijn gekelderd, tot nog maar € 50 miljoen in het tweede kwartaal van 2022, waar dat in alleen het eerste kwartaal van 2021 nog bijna € 4 miljard was. De investeringen in de VS handhaven zich beter, met voor het tweede kwartaal van 2022 nog € 2,7 miljard. Het absolute topkwartaal was daar hert derde kwartaal van 2021 met een bedrag van zo’n € 5 miljard.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin