Doorgaan naar artikel

Horticoop bouwt aanzienlijke portefeuille techbedrijven

Investeringscoöperatie Horticoop heeft met Vitalfluid een nieuwe kraal aan de ketting geregen van innovatieve jonge techbedrijven.

Horticoop steekt de komende 2 jaar € 35 miljoen in innovatieve bedrijven. Daar is een aanzienlijk begin mee gemaakt. Deze week werd de deelname bekendgemaakt in Vitalfluid, een Nederlands bedrijf dat plasmatechnologie inzet om plantenvoeding en plantgezondheid te ondersteunen. Door de deelname van Horticoop komt Vitalfluid in beeld bij 400 glastuinders die samen Horticoop vormen. Zo ontstaat een technologiecluster rondom Nederlandse glasbedrijven. Een grotere afname van product door Nederlandse telers lijkt deze start-ups te helpen groeien.

Recent nam Horticoop een aanzienlijk belang in het bedrijf Vivent, dat biosensoren maakt om vroegtijdig problemen in gewas te zien via plantelektrofysiologie. Ook investeerde Horticoop recent in het Nederlandse Skytree, dat CO2 afvangt uit de buitenlucht en in Blue Radix dat met kunstmatige intelligente teeltsystemen ontwikkelt (autonoom telen). Al deze investeringen opgeteld moet telers daadwerkelijk gaan helpen in hun bedrijfsvoering.

Nieuwe topman

Horticoop heeft sinds begin deze maand een nieuwe directeur. Patrick Groeneveld moet de coöperatie deze fase helpen de investeringen aan elkaar te rijgen en zo het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw te vergroten.

Groeneveld heeft ervaring als investeerder in agrifoobedrijven bij meerdere investeerders en zo vele bedrijven begeleid bij hun verdere ontwikkeling en groei. Met de kennis van Groeneveld wordt Horticoop verder omgebouwd van inkoopcoöperatie naar techinvesteerder voor de glastuinbouw.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin