Glas

Nieuws

FresQ stopt nu de GMO-erkenning

Leden van FresQ hebben besloten de GMO-erkenning te beëindigen.

De afzetorganisatie geeft de erkenning terug aan het Productschap Tuinbouw, maar zegt dat te doen om zeker te stellen dat in 2014 leden wel weer over GMO-subsidie kunnen beschikken. Een verdere toelichting wil FresQ op dit moment niet geven. De verkoop gaat wel op dezelfde wijze verder. Voor de afzet van producten via de verkoopdochters van FresQ heeft dit geen effecten, laat de afzetorganisatie weten. FresQ wist al dat ze in 2013 geen GMO zou ontvangen door problemen met de erkenning. Door de schorsing moest de afzetorganisatie toch aan GMO-regels voldoen. “Die dwingt je toch in bepaalde banen”, laat de afzetorganisatie weten.

Onduidelijk is hoe deze stap voor FresQ-leden garandeert dat in 2014 wel GMO-subisidie binnen handbereik komt. In de huidige organisatievorm lijkt het lastig GMO te verkrijgen. Het Productschap Tuinbouw heeft inmiddels een verdiepend onderzoek naar de erkenning van FresQ ingezet, waarvan de uitslag nog niet bekend is.

Of registreer je om te kunnen reageren.