Glas

Nieuws

'Eerste commerciële kas op supermarkt'

De supermarktketen Whole Foods verwacht deze herfst groente te verkopen die bovenop een nieuwe Whole Foods winkel in Brooklyn (New York) wordt verbouwd.

Met het teeltbedrijf Gothan Greens werkt het aan de productie van groente op totaal 2.000 vierkante meter kassen op de winkel. Beide partijen spreken over de eerste commerciële kas op een winkel in de Verenigde Staten. Dat concept treedt daarmee uit de proeffase. Gotham exploiteert de kas, Whole Foods neemt de producten af en zet ze af via meerdere winkels in New York. Met Gothan heeft Whole Foods al sinds 2011 een commerciële relatie, laat Whole Foods weten.

Dit najaar moet de teelt van kruiden, sla en tomaten starten. Whole Foods gebruikt de kas verder om studenten voor te lichten over tuinbouw in de stad. De keten wil er rondleidingen organiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.