Glas

Nieuws laatste update:18 sep 2012

'Sterkste herstel bij komkommerafzet'

In deze fase van het afzetseizoen lijkt de komkommerteelt redelijk op koers voor een kostendekkende teelt.

Dat betekent volgens gegevens van de Rabobank dat gemiddeld zwarte cijfers worden geschreven door telers. “Hier is dit jaar echt redelijk herstel geweest. De teelt is kostendekkend”, aldus manager glastuinbouw Cor Hendriks over de drie grootste glasteelten. “Bij tomaat is het beeld toch wisselend. De belichte teelt is goed gestart, maar bij los en tros zal het er om hangen of de teelt dit jaar kostendekkend is.”

Uit de gegevens van de Rabobank blijkt verder dat de paprikateelt (ook weer gemiddeld) achterblijft bij de andere twee grote teelten onder glas. Het lijkt bijna onafwendbaar dat de teelt voor veel paprikabedrijven niet kostendekkend is, stelt Hendriks. Die teelt loopt drie tot vier euro achter per vierkante meter.

Of registreer je om te kunnen reageren.