Glas

Nieuws 3545 bekeken

CBS: glasgroentenareaal krimpt 140 hectare

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft het glasgroentenareaal dit jaar becijferd op 4850 hectare.

Dat is zo’n 140 hectare kleiner dan in 2011, toen het areaal van 4990 stabiel bleef. Bij paprika bedroeg de krimp 60 hectare (totaalareaal 1.300 hectare), bij tomaten is de krimp 10 hectare (totaalareaal 1.690 hectare).

Dat is op zich opvallend aan de cijfers van CBS. Het aantal tomatenbedrijven zakte harder dan bij paprika. Met 290 paprikabedrijven zijn er tien bedrijven minder dan in 2011, maar 330 tomatenbedrijven betekent een daling van 20. Het kan erop duiden dat bedrijven door collegatuinders zijn overgenomen en zo het areaal tomaten in stand is gebleven.

Uit de cijfers valt verder op te maken dat het aantal witloftrekkers stabiel is gebleven. Dit jaar zijn nog tachtig bedrijven geregistreerd bij het CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.