Glas

Nieuws laatste update:13 aug 2012

Wisselende reacties op bedrijf oud-Greenerydirecteuren

De start van het handelsbedrijf van oud-Greenery-directeuren Leon Bol en Martin van der Sande is opgemerkt in de sector.

The Greenery zegt dat de naam en het logo van het nieuwe bedrijf geen suggestie wekt dat het bedrijf zich afzet van of afficheert met The Greenery. De afzetorganisatie zegt daarom niet te reageren op de stap van de oud-directeuren en ze veel succes te wensen.
Bundelingsvoorvechter Jan Zegwaard van Stichting Stap zegt het ontstaan van een nieuwe speler niet toe te juichen. “Het is niet goed omdat het niet ten dele staat van de hele sector. Hoe meer versnippering er is, hoe slechter dat uitpakt.” Zegwaard en Bol kennen elkaar. Bol zegt juist in te spelen op versnippering, omdat telers geen concrete stappen zetten tot bundeling.
Telersvereniging New Green uit België, in 2008 ontstaan in de fruitteelt, heeft gelukswensen overgebracht aan het nieuwe Nederlandse bedrijf, maar ze wel gewezen op mogelijke naamsverwarring. De telersvereniging laat onderzoeken of stappen nodig zijn tegen de naam van het nieuwe handelsbedrijf New Green. “Als de raad van bestuur en onze huisadvocaat zeggen dat het geen kwaad kan,is het ons goed. Zo niet, dan zullen we stappen ondernemen”, aldus een woordvoerder van de Belgische telersvereniging. Beide organisaties hebben niet met elkaar te maken, stelt de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.