Glas

Nieuws

PT wil CO2-rekenmodel zelf beheren

Het Productschap Tuinbouw (PT) wil het ontwikkelde CO2-rekenmodel (CO2 Footprint) de komende jaren gebruiken om bedrijven bewust te maken van het CO2-gebruik.

Plannen om het model onder te brengen bij een consortium van GroentenFruit Bureau, Florpartners en MPS zijn daarmee van de baan, blijkt uit een nieuw voorstel van het PT voor de commissie Sierteelt en Groen.

In de groenten- en fruitsector was geen draagvlak voor privatisering van het belangwekkende model CO2-footprint dat internationaal erkend is als officieel berekeningmodel voor CO2-gebruik in de tuinbouw. Alle bedrijven moeten over het model kunnen blijven beschikken, vinden telers. In het model wordt straks ook rekening gehouden met aardwarmte en warmte-inkoop.

Het programma MVO onder Glas blijft ook beschikbaar voor bedrijven, maar eigenaar EcoSystems beslist over de verdere toekomst van het model. MVO Onder Glas is een interactief programma waarmee ondernemers in de glastuinbouwsector inzicht krijgen in hun activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.