Glas

Nieuws 9 reactieslaatste update:7 apr 2011

De bedoeling van een landelijke opening van Kom in de kas zou kunnen zijn de uitstraling van het evenement net wat interessanter te maken voor de landelijke media. Dat is dit jaar in elk geval niet gelukt.

Voor een aantrekkelijke uitstraling naar buiten de eigen sector is nog net iets meer nodig dan een opmerkelijk tuinbouwbedrijf, een burgemeester met plannen en een TV-kok. Koppert Cress is dat opmerkelijke tuinbouwbedrijf, gisteren de locatie van de landelijke opening van de 34ste editie van Kom in De Kas. Rob Baan vertelde er zijn verhaal, voor een publiek van tuinbouwmensen. Hij zei het er zelf al bij: ach u weet het allemaal al.

De burgemeester was Sjaak van der Tak. Zijn plan is het nog steeds om naast burgemeester voorzitter van het CDA te worden, al schatten de bookmakers zijn kansen niet meer zo hoog in. En de TV-kok was Rudolph van Veen, die zowaar nog een paar keer een lach kreeg met grappen die al zó oud waren dat sommigen ze kennelijk alweer een tijdje geleden vergeten waren. Zijn komkommer-appel smoothie waarmee het publiek gezamenlijk de openingshandeling mocht verrichten was gelukkig iets verser.

Tussendoor was er nog Paul Beck, die op vakkundige wijze reclame mocht maken voor de Floriade. En o ja, er was ook nog de nieuwe voorzitter van Kom in de Kas Aad van der Wilt, die voor het eerst een publiek mocht toespreken en direct bewees daar nooit héél erg goed in te zullen worden. Kortom, niets waar zelfs een laagdrempelig nieuwsmedium als Hart van Nederland warm van wordt.

Wil zo’n Officiële Opening van een toch tamelijk omvangrijk publieksevenement als Kom in de Kas een of meer Hilversumse cameraploegen trekken, dan moet er meer vuurwerk geboden worden. En er moet meteen in één moeite door een shot gemaakt kunnen worden van drommen bezoekers die zich een kas in wringen. Dat kon nu niet, want de opening was op donderdag en het evenement zelf begint toch echt pas morgen.

Bekijk de foto's uit de verschillende regio's waar Kom in de kas werd gehouden:

Westland
IJsselmonde
Voorne-Putten
Klazienaveen
Someren
Etten-Leur
Nootdorp
Sirjansland

Foto

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pieternel

  Een goed voorzitter kan wel eens hele andere kwaliteiten hebben dan spreken in het openbaar.

 • no-profile-image

  Ad v d Kleij

  is kom in de kas op zich al niet achterhaald? het gaat om het produkt dat verkocht moet worden.en dan kun je met al je openheid wel eens het verkeerde uitdragen . in deze tijd van internet, twitter,reclame (MARKETING) en dergelijke kun je mischien wel meer bereiken.
  ik heb nog nooit gezien hoe unox de soep maakt maar ze verkopen BETER als tuinbouw producten

 • no-profile-image

  Bernadette

  Hahaha, ik moest wel lachen om je weblog! Je hebt natuurlijk een beetje gelijk, maar het blijft lastig om de 'gewone' pers te krijgen op zo'n officiele opening. Die komen alleen voor slecht nieuws of schandalen en die hebben we niet op voorraad. (gelukkig, toch?)

 • no-profile-image

  Ad v d Kleij

  Het blijft lastig om de pers te krijgen ,wat is dat voor een dooddoener. als je doet voorkomen dat kom in de kas iets voorstelt ,en iets meer is dan lokaal wat mensen in te nette kassen laten kijken,dan had er wel iets meer aandacht aan pr kunnen gaan

 • no-profile-image

  Jan Robben

  Lees ook <>

 • no-profile-image

  oostlander

  Waarschijnlijk heeft Ton met dit stukje al voldoende teweeg gebracht.
  En misschien moet er eerst wel iets gebeuren voor er wat gebeurt!!

 • no-profile-image

  Rob Baan

  Je hebt helemaal gelijk. Leg ons uit om positief nieuws te vertellen. Ik heb best een hoop belangstelling, ook van Nederlandse pers. Maar mijn lezing was om te zorgen dat de Nederlands tuinders meer zelfrespect gaan krijgen. we zijn hardstikke goed maar we durven het niet meer te vertellen. Maar dat weten we al. Of herhaal ik mezelf nu. Morgen spreek ik in de beurs van berlage. Een ander verhaal. Maar weer positief over ons eten. Maar dat weet je ook al.

  Help ons en we helpen jou aan tekst. deal?

 • no-profile-image

  jan kouwenhoven

  jou verhaal is een mooie sollisitatie om voor volgend jaar wat kennis maar vooral geld te genereren om een opening te helpen organiseren die wel aan die eisen voldoet.

 • no-profile-image

  Ton van der Scheer

  Reactie Ton van der Scheer:
  Kom in de Kas is een evenement waar menig sector in Nederland stikjaloers op is. Ik was zondag in het Westland en het was er één groot feest. Waar het mij in mijn weblog om ging is dat de landelijke opening daar zo los van staat. Op positief nieuws heeft zelfs Hilversum niks tegen, als het ze maar zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt om gegarandeerd met leuke plaatjes en een leuk verhaal naar huis te gaan, liefst een beetje exclusief. Geld heb ik niet, Jan, maar kennis deel ik graag met iedereen. Die deal wil ik best maken, Rob.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.