Glas

Foto & video

Bospolder (Westland) toont nieuwe gezicht

In het veertigjarig bestaan van Kom in de Kas was de Bospolder in Honselersdijk (Westland) al eens eerder het decor van deze open dagen. Sinds de reconstructie van het gebied is er veel veranderd.

Van de oorspronkelijke 62 bedrijven zijn er nog 12 over. Hiervan waren er 10 te bezoeken, waaronder de groentebedrijven Van der Voort (paprika), H&Ph van der Knaap (tomaat) en Yilmaz (radijs).

Er kwamen zaterdag zoveel bezoekers naar de Bospolder dat de organisatie ook voor de vele fietsers eenrichtingsverkeer moest instellen.


 • Op het tomatenbedrijf van Harald en Philip van der Knaap konden de bezoekers leren hoe de verschillende tomatentypen het beste tot hun recht komen. Bij de proeverij stond steeds een rij. - Foto's: Gerard Boonekamp

  Op het tomatenbedrijf van Harald en Philip van der Knaap konden de bezoekers leren hoe de verschillende tomatentypen het beste tot hun recht komen. Bij de proeverij stond steeds een rij. - Foto's: Gerard Boonekamp

 • Maar kom vooral niet in de kas, was hier het motto, hoewel de poster het tegenovergestelde vertelt. De kans op besmettingen is blijkbaar zo groot dat bezoekers alleen via het glas naar de planten kunnen kijken.

  Maar kom vooral niet in de kas, was hier het motto, hoewel de poster het tegenovergestelde vertelt. De kans op besmettingen is blijkbaar zo groot dat bezoekers alleen via het glas naar de planten kunnen kijken.

 • Bij paprikateler Patrick van der Voort konden de bezoekers wel de kas in. Er is zoveel meer te zien en te vragen als je langs het gewas kan lopen.

  Bij paprikateler Patrick van der Voort konden de bezoekers wel de kas in. Er is zoveel meer te zien en te vragen als je langs het gewas kan lopen.

 • De Bospolder is al ruim 100 jaar een glastuinbouwgebied bij de Gantel. Sinds de reconstructie zijn de meeste overgebleven bedrijven sterk gemoderniseerd. De oude foto’s trekken veel ouderen.

  De Bospolder is al ruim 100 jaar een glastuinbouwgebied bij de Gantel. Sinds de reconstructie zijn de meeste overgebleven bedrijven sterk gemoderniseerd. De oude foto’s trekken veel ouderen.

 • Voor kinderen is dit jaar de interactieve speurtocht bedacht. Via de KomInDeKas-app verschijnt steeds een van de 7 helden op het schermpje met uitleg over deze held.

  Voor kinderen is dit jaar de interactieve speurtocht bedacht. Via de KomInDeKas-app verschijnt steeds een van de 7 helden op het schermpje met uitleg over deze held.

 • Om vervolgens het quiz-formulier in te vullen is het nog wel een beetje behelpen, maar papa's rug biedt uitkomst.

  Om vervolgens het quiz-formulier in te vullen is het nog wel een beetje behelpen, maar papa's rug biedt uitkomst.

 • Kom in de Kas biedt ook veel ruimte voor aanverwante activiteiten en opvoedkundige zaken. Move&Play, het inititatief om kinderen meer te laten bewegen, verzorgde attracties.

  Kom in de Kas biedt ook veel ruimte voor aanverwante activiteiten en opvoedkundige zaken. Move&Play, het inititatief om kinderen meer te laten bewegen, verzorgde attracties.

 • Een dit jaar gelanceerd educatieprogramma Grow-wiz-kid voor basisscholen: het schooltuintje van de 21-ste eeuw.

  Een dit jaar gelanceerd educatieprogramma Grow-wiz-kid voor basisscholen: het schooltuintje van de 21-ste eeuw.

 • Met het LED-teeltsysteem en het speciaal ontwikkelde digitale lesprogramma leren basisschoolkinderen alles over natuur en techniek en de samenhang daartussen.

  Met het LED-teeltsysteem en het speciaal ontwikkelde digitale lesprogramma leren basisschoolkinderen alles over natuur en techniek en de samenhang daartussen.

 • In een galerie konden bezoekers werk van kunstenares Anja Keijzer uit De Lier bekijken.

  In een galerie konden bezoekers werk van kunstenares Anja Keijzer uit De Lier bekijken.

 • Anja Keijzer (links) heeft ook in de tuinbouw al heel wat werk (in opdracht) gemaakt, zoals grote acrylschilderijen voor de vestigingen van zaadfirma’s in Australië en Turkije.

  Anja Keijzer (links) heeft ook in de tuinbouw al heel wat werk (in opdracht) gemaakt, zoals grote acrylschilderijen voor de vestigingen van zaadfirma’s in Australië en Turkije.

 • De technische details zijn toch meestal een zaak van volwassen mannen.

  De technische details zijn toch meestal een zaak van volwassen mannen.

 • Met 6 aardwarmteprojecten is het Westland hard op weg naar een duurzame tuinbouw.

  Met 6 aardwarmteprojecten is het Westland hard op weg naar een duurzame tuinbouw.

 • En als Uitgeteelt, de band van ex-tuinders, zo het jonge publiek weet te bespelen, dan hebben die vast ook een succesvolle toekomst.

  En als Uitgeteelt, de band van ex-tuinders, zo het jonge publiek weet te bespelen, dan hebben die vast ook een succesvolle toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.