Glas

Foto & video laatste update:11 apr 2013

Kom in de Kas: Uden

Aardbeiteler/aardbeiplantenkweker Jan van den Elzen in Uden doet als enige in deze regio al jaren mee aan Kom in de Kas. Deze keer kreeg hij zo’n drieduizend mensen over de vloer. Jan en Birgit verkopen een klein deel van hun aardbeien aan huis als ’Aardbeien van Jan’. Veel kopers willen weten hoe Jan zijn aardbeien teelt. “Dan verwijs ik ze altijd naar Kom in de Kas. Dan hebben we de tijd, en vertellen we écht alles wat de mensen moeten weten. Kom in de Kas valt zowat altijd samen met de keuring voor Global Gap. “Als je weet dat je veel bezoekers krijgt, ga je weer eens nadenken over de inrichting van je bedrijf, net als voor Global Gap. En zowel voor Kom in de Kas als voor de keuring wil ik alles graag schoon hebben. We vangen het bezoek op met dertig medewerkers, met mensen uit de buurt, uit de vriendenkring van de kinderen, het vast personeel met hun kinderen. Iedereen werkt deze dag pro Deo.”

Foto

 • Jan heeft een automatiek met zes automaten voor de huisverkoop…

  Jan heeft een automatiek met zes automaten voor de huisverkoop…

 • …maar dan moeten er wel aardbeien zijn.

  …maar dan moeten er wel aardbeien zijn.

 • De hommels worden afgeleverd.

  De hommels worden afgeleverd.

 • Veiling Geldermalsen kwam de boel zo vast opbouwen. Daarnaast meldde zich de ijsboer met ‘aardbeienijs van Jan’ en werd het Rad van Avontuur geïnstalleerd.

  Veiling Geldermalsen kwam de boel zo vast opbouwen. Daarnaast meldde zich de ijsboer met ‘aardbeienijs van Jan’ en werd het Rad van Avontuur geïnstalleerd.

 • Het publiek kreeg verder de kans een kijkje te nemen in ‘de hoogste kas van Nederland’, met een goothoogte van 7 meter. De kas was in eerste instantie gezet voor de teelt van bramen, maar dat zijn uiteindelijk aardbeien geworden. Het klimaat is er super, met Vertifans voor de luchtbeweging.

  Het publiek kreeg verder de kans een kijkje te nemen in ‘de hoogste kas van Nederland’, met een goothoogte van 7 meter. De kas was in eerste instantie gezet voor de teelt van bramen, maar dat zijn uiteindelijk aardbeien geworden. Het klimaat is er super, met Vertifans voor de luchtbeweging.

 • Het publiek kreeg verder de kans een kijkje te nemen in ‘de hoogste kas van Nederland’, met een goothoogte van 7 meter. De kas was in eerste instantie gezet voor de teelt van bramen, maar dat zijn uiteindelijk aardbeien geworden. Het klimaat is er super, met Vertifans voor de luchtbeweging.

  Het publiek kreeg verder de kans een kijkje te nemen in ‘de hoogste kas van Nederland’, met een goothoogte van 7 meter. De kas was in eerste instantie gezet voor de teelt van bramen, maar dat zijn uiteindelijk aardbeien geworden. Het klimaat is er super, met Vertifans voor de luchtbeweging.

 • Het publiek kreeg er een verse Sonataplanting van 16 januari te zien, met een fantastisch mooie productie. “Het doel was 7 kilo per vierkante meter, dat gaan we halen”. Het begin van de pluk is in vergelijking met vorig jaar 10 dagen later. Op 8 april zijn hier de eerste vruchten geplukt. “De hoofdpluk valt in vergelijking met 2012 vermoedelijk zo’n 14 dagen later”, aldus Jan. Om alles goed te zien was in de kas met pallets een ‘sightseeing-point’ gemaakt. Van hieraf konden de mensen van bovenaf over het gewas kijken. “Dan kun je echt zien hoe immens groot deze kas is.”

  Het publiek kreeg er een verse Sonataplanting van 16 januari te zien, met een fantastisch mooie productie. “Het doel was 7 kilo per vierkante meter, dat gaan we halen”. Het begin van de pluk is in vergelijking met vorig jaar 10 dagen later. Op 8 april zijn hier de eerste vruchten geplukt. “De hoofdpluk valt in vergelijking met 2012 vermoedelijk zo’n 14 dagen later”, aldus Jan. Om alles goed te zien was in de kas met pallets een ‘sightseeing-point’ gemaakt. Van hieraf konden de mensen van bovenaf over het gewas kijken. “Dan kun je echt zien hoe immens groot deze kas is.”

 • Jan had borden laten maken die hij vlak bij de aardbeienautomatiek aan de achterkant van enkele driehoekige verkeersborden had opgehangen. Dat trok volop aandacht, ook van de politie. “Waar zijn wij mee bezig, mijnheer Van den Elzen? U kunt ze beter verwijderen.”

  Jan had borden laten maken die hij vlak bij de aardbeienautomatiek aan de achterkant van enkele driehoekige verkeersborden had opgehangen. Dat trok volop aandacht, ook van de politie. “Waar zijn wij mee bezig, mijnheer Van den Elzen? U kunt ze beter verwijderen.”

 • De Aardbeienautomatiek was vorige week vrijdag nog even onder constructie, net voor de start van de huisverkoop.

  De Aardbeienautomatiek was vorige week vrijdag nog even onder constructie, net voor de start van de huisverkoop.

 • Zaterdagavond moest het laminaat erin liggen, dat lukte.

  Zaterdagavond moest het laminaat erin liggen, dat lukte.

 • Kom in de Kas: Uden
 • Kom in de Kas: Uden
 • Kom in de Kas: Uden
 • Kom in de Kas: Uden
 • Kom in de Kas: Uden
 • Kom in de Kas: Uden
 • Kom in de Kas: Uden
 • Kom in de Kas: Uden
 • Kom in de Kas: Uden

Of registreer je om te kunnen reageren.