Glas

Achtergrond

Boerenbond breidt uit in Nederlandse glastuinbouw

Met de geplande overname van Benfried door het Belgische Arvesta krijgen Belgische telers een sterkere positie in de internationale glastuinbouw.

Arvesta is onderdeel van de Belgische Boerenbond en de grootste full-service partner van de Belgische boer en tuinder, maar met een steeds internationalere verankering. Arvesta nam in 2020 al een aandeel in kassenbouwer Van der Hoeven. In dezelfde plaats Den Hoorn is ook Benfried gevestigd.

Complementair

De Benfried Groep is actief in de handel in en fabricage van tuinbouwbenodigdheden. Waar Van der Hoeven leverancier is van kapitaalgoederen, is Benfried specialist in jaarlijkse benodigdheden in de kas. De bedrijven zijn dus complementair, laat Van der Hoeven weten. Arvesta heeft nog altijd een minderheidsaandeel in Van der Hoeven. Op termijn is een volledige overname voorzien door het onderdeel van de Belgische Boerenbond.

Compleetleverancier

Met de overname van Benfried krijgen de Belgische telers via Arvesta indirect een sterkere positie in de internationale glastuinbouw en toeleverende industrie. De deelname in Van der Hoeven leidde al tot het gebruik van teeltkennis van Arvesta-onderdelen bij Van der Hoeven. Arvesta lift zo mee in het internationale netwerk van Van der Hoeven. Door die keten en overname van Benfried wordt Arvesta na de overname ook een completere leverancier voor internationale turn key glastuinbouwprojecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.