Glas

Achtergrond

Markt: Alleen paprikaprijs in spoor 2018

Week 37 was een magere prijsweek voor aubergine, komkommer en tomaat. De dagmarkt lijkt iets te verbeteren.

De uitbetaalprijzen van Belgische veilingen zijn bekend voor week 37. Dat die week een slechte glasgroentenafzet kende, was duidelijk. Alleen rode paprika onderscheidt zich in de groep van 4 grootste producten op die markt. Voor komkommer is de weekprijs op € 0,11 gekomen. Het is de vierde keer dit seizoen dat die middenprijs tot stand kwam. Ook is de prijs daarmee nu voor het eerst sinds week 25 onder de prijs van 2017 gekomen. Vanaf week 31 werd het spoor van 2018 al losgelaten en dat blijft zo.

Rode paprika bracht met € 1,31 per kilo betere prijzen op dan week 37 in 2017 en 2016. In 2018 lag de prijs van € 1,50 nog wel hoger.

Tomaat

Bij tomaat is de prijs van € 0,69 een dubbeltje onder het laagste peil van de laatste 4 jaar. In 2016 was de middenprijs in die week € 0,78. Vorig jaar was dat € 1,05. Voor aubergine geld hetzelfde. In 2017 was de middenprijs bijna een euro hoger in die week. In de huidige afzetweek 38 lijkt een klein herstel in de maak voor komkommer, maar ook aubergine en tomaten. Hoe dat in de uitbetaalprijzen terugkomt is afwachten, omdat de weekprijzen mogelijk nog niet die beweging tonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.