Glas

Achtergrond

Markt: Spaanse glasgroente in Nederlandse schappen

Supermarkten laten product instromen uit Spanje, vooral Aldi doet dat.

Dat blijkt uit een rondgang langs winkels in het midden van het land. Aldi heeft Spaanse aubergine voor € 0,99 en Spaanse rode paprika voor € 0,79. Ook de biologische komkommer is deels Spaans, maar dat is aanvullend op het Nederlandse aanbod. Opvallend is dat Aldi geen Poolse losse tomaten meer verkoopt, maar Nederlandse voor € 1,89 per kilo. De trostomaten (€ 2,19) en paprikamix (€ 1,59) zijn gemixt Belgisch Nederlands.

Bij Albert Heijn is de biologische komkommer Spaans en ligt met € 1,09 net boven de Nederlandse gangbare komkommer voor € 0,99. Beide zijn geseald. Bij aubergine was geen herkomst aangegeven, ook niet op de kistkaart.

Lidl zit in een overgang naar Spaans product. Bij losse tomaat hangen al prijskaartjes met Spaans, maar laat het label wel de Nederlandse herkomst zien (€ 1,19 per pond). Dat is ook het geval voor zoete puntpaprika met een Spaanse herkomst op de prijskaartjes.

PLUS gaat bij het biologische assortiment naar Zuid-Europa voor inkoop. De Spaanse biologische cherrytomaten kosten € 1,49 voor 250 gram. Ook de biologische courgette is al Spaans (€ 1,19).

Of registreer je om te kunnen reageren.