Glas

Achtergrond

AH verkleint afstand Jumbo voor groenteprijzen

De prijsverlagingen van Jumbo bij 18 groenteproducten galmt nog na in de retailmarkt. AH verkleint de afstand door een gerichte serie verlagingen.

Op de webshop van Albert Heijn staat dat de marktleider voor in ieder geval bloemkool en paprika de prijsafstand heeft verlaagd. Waar een grote bloemkool vorige week bij AH op € 1,59 lag, is de prijsafstand nu beperkt, naar € 1,39. Jumbo bracht in de eerste ronde prijsverlagingen twee weken geleden de prijs naar € 1,25.

Hamsteren

Voor verpakte paprika in de paprikamix is de prijs van AH nu € 1,39 en is de afstand tot Jumbo nu ook slechts € 0,14. Jumbo bracht de prijs ook in week 1 van de prijzenslag naar € 1,25.

Voor producten als prei, komkommer en worteltjes kiest AH voor een ‘hamsteren-actie’, of bonus-prijs deze week. Daarmee kost een komkommer deze week feitelijk € 0,40 per stuk, waar Jumbo de prijs op € 0,59 heeft liggen. Ook voor prei is daarmee de prijs van AH lager dan Jumbo (€ 0,49). Uit onderzoek van Groenten & Fruit vorige week bleek dat AH in deze fase van het seizoen al meer op Spaans product is overgestapt dan concurrenten als Jumbo en Plus.

AH koppelt Siri aan app

Met een technologische gadget zullen klanten deze week vooral kijken naar de boodschappen bij AH. Klanten van Albert Heijn kunnen vanaf vandaag hun boodschappenlijstje in de Appie app maken met Siri: de persoonlijke assistent op iPhone en iPad.

Of registreer je om te kunnen reageren.