Fruit

Nieuws

Hogere straffen voor naalden in fruit

De Australische regering wil dat mensen die naalden in fruit stoppen, langer achter de tralies kunnen verdwijnen.

Premier Scott Morrison zet in op maximumstraffen van 15 jaar cel voor het ‘besmetten’ van voedsel en komt op korte termijn met nieuwe wetgeving om dat te regelen, bericht omroep ABC.

Omvang onduidelijk

Tot dusver zijn in 5 Australische deelstaten naainaalden aangetroffen in aardbeien. Minister Peter Dutton (Binnenlandse Zaken) zei dat ongeveer 100 mensen daar melding van hebben gemaakt, al zou het in sommige gevallen gaan om vals alarm of flauwe grappen.

Grote belangen

De premier heeft degenen die naalden in fruit stoppen ‘lafaards genoemd die de werkgelegenheid van hun landgenoten in gevaar brengen. “Het is geen grap en ook niet grappig”, stelde hij. De regering heeft een beloning van 100.000 dollar (ruim € 62.000) in het vooruitzicht gesteld voor informatie over de dader of daders.

Of registreer je om te kunnen reageren.