Fruit

Nieuws 1564 bekeken

UV - Robot winnaar op ‘Duurzame Dinsdag’

Op dinsdag 4 september 2012 (Duurzame Dinsdag) heeft de CleanLight Robot van HortiMotion de Lidl Sustainable Food Price ter waarde van 1.500 euro gewonnen.

Uit meer dan vierhonderd inzendingen van duurzame ideeën is de CleanLight Robot door een jury gekozen als het meest duurzame idee van 2012. Uit handen van ex-staatsecretaris Monique de Vries kreeg Jacco Boersen van Hortimotion deze prijs overhandigd in de Oude Zaal van de Tweede Kamer in Den Haag.

Op de jaarlijkse Aardbei-demodag op vrijdag 7 september 2012 in Etten-Leur mocht Boersen de Innovatieprijs 2012 in ontvangst nemen. De CleanLight Robot werd door de jury beoordeeld als een innovatief nieuw idee met veel praktische mogelijkheden.

Gedurende twee seizoenen is de met UV-licht werkende CleanLight-techniek gebruikt voor de schimmelbestrijding in onder andere de aardbeienteelt op fruitteeltbedrijf de Zelfpluktuin op Texel, het bedrijf waar Boersen is opgegeroeid. De robot rijdt en navigeert zelfstandig tussen  de stellingen. De robot zal ook op zaterdag 22 september te zien zijn  bij de Aardbei Mechanisatie en Demonstratiedag op Proefcentrum Hoogstraten.

In de printuitgave van Groenten & Fruit van 14 september leest u meer over de aardbeiendemodag in Etten-Leur.

Of registreer je om te kunnen reageren.