Fruit

Nieuws 1505 bekeken laatste update:9 okt 2012

Service2Fruit: prijsbonus klasse 1 te laag

Online handelsplatform Service2Fruit heeft het merk Triple A Food gelanceerd voor de topkwaliteit fruit.

De gebruikers van Service2Fruit kunnen verpakkingen bestellen met het merk. Een onafhankelijk bureau controleert vervolgens of de partij inderdaad aan de eisen voldoet. Een woordvoerder: “We liepen aan tegen de prijsvorming. Een partij 1.1 bracht nauwelijks meer op dan een 1.3 klasse, omdat de verpakking hetzelfde is. Met dit merk kunnen telers zich toch onderscheiden.

Service2Fruit is het platform voor vooral fruitverkoop. Vrije telers, maar bijvoorbeeld ook telers van veiling Zaltbommel bieden hun fruit per veiling aan. In veel kleinere hoeveelheden worden ook groente aangeboden, waaronder paprika. De kopers bevinden zich nog vooral in Nederland, maar vooral Europese landen zijn in opkomst. “Als het voordeel vervolgens duidelijk wordt bij de concurrent gaat het snel in dat land”, stelt de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.