Fruit

Achtergrond

Markt: Prijsherstel aardbeien sneller dan voorzien

Huidige aardbeienprijzen meevaller na lastige week met tegenvallende prijzen.

Met veilingprijzen tussen de € 1,40 en € 1,55 per pond herstelt de aardbeienprijs sneller dan verwacht. Daar lijken binnen- en buitenlandse redenen voor aan te wijzen. Het prijsherstel is niet alleen op Nederlandse markten zichtbaar door meer supermarktacties.

Op Franse groothandelsmarkten wordt de prijsstijging toegeschreven aan de 1 mei-viering. De aanloop naar de Dag van de Arbeid zal voor verschillende buitenlandse markten meespelen, maar de huidige Nederlandse aanvoer heeft nog voornamelijk de Nederlandse markt als bestemming.

Een handelaar dacht maandag te kunnen rekenen op hogere prijzen, maar dat die in korte tijd tot boven € 1,40 zouden stijgen, had hij niet verwacht. Eerder werd voorzien dat op € 1,10 tot € 1,25 zou moeten worden afgedrukt. Dit is een meevaller voor telers die de lastige afgelopen week iets vergoedt. De prijzen zakten toen tot ruim onder de € 1 euro per pond.

Of registreer je om te kunnen reageren.