Fruit

Achtergrond

Marktupdate: Veel actiegeweld aardbei

Klanten hoeven deze week niet zonder aardbeien te zitten. De supermarkten doen er veel aan om klanten te trekken met het voorjaarsfruit.

Afgaande van de actieprijzen kun je ook gerust spreken van een kleine prijzenslag, waarin Aldi met € 1,49 (400 gram) voor Spaanse aardbeien toch het diepst gaat, gevolgd door Poiesz met € 1,89 en Nettorama voor € 1,99. Winkelen loont, want bij Jan Linders kost 400 gram Spaanse aardbeien € 2,99. Bij Plus liggen The Greenery-aardbeien van het merk Sweet & Sunny voor € 1,99 per 400 gram.

Alleen Em-Té weet een actie in te zetten voor Nederlandse aardbeien. 500 gram voor € 3,99.

Prijzen oplopend

Daarmee is deze keten gelijk onder de producentenprijs gekomen deze week. We zagen op Belgische veilingen prijzen oplopend tot boven de € 4. In week 11 kwam al een uitbetaalprijs tot stand in België van € 7,34 tot stand per kilo.

Op The Greenery stond maandag 26 maart nauwelijks Nederlands product voor de klok, wat duidt op een gunstige voorverkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.