Fruit

Achtergrond

Klant betaalt helft van aardbeiprijs op veiling

Tijdens een prijspiek in de aardbeienhandel zijn de verhoudingen duidelijk verstoord.

Dat blijkt wel uit de prijzen die nu rondgaan in de daghandel, afgezet tegen de winkelprijzen. Twee ketens telden we met acties in aardbeien. Bij Jan Linders liggen (regionale) aardbeien voor € 2,49 per pond. Op de veiling bij The Greenery liepen prijzen donderdag voor sommige sorteringen tot boven de € 5 per pond.

Vrijdag was er iets van ontspanning in de prijsvorming, maar bleef de prijs voor de beste sorteringen toch ruim boven de € 4,50 per pond.

Kwaliteitsproblemen

Op de Duitse markt werd de Nederlandse aardbei ook al goed gewaardeerd in week 26, blijkt uit de prijzen op de groothandels. Toch nog wel tegen andere prijzen. Nederlandse moest circa € 4,93 opleveren per kilo. Dat is € 1 duurder dan de Belgische partijen. Duitse aardbeien waren er genoeg, maar ook met kwaliteitsproblemen, waardoor de Duitse prijzen ook al in week 26 opliepen. De Belgische middenprijs voor Elsanta lag in week 26 overigens nog op € 3,26 per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.