Doorgaan naar artikel

Jumbo kan het niet fout doen

Wat begon met bananen, geldt nu ook voor een hele rits ‘Hollandse’ groente en fruit: gegarandeerd het goedkoopst bij Jumbo.

Jumbo heeft sinds vandaag de Laagste Prijs Garantie voor groente en fruit flink uitgebreid.

Met een alweer leuker spotje met acteur Frank Lammers als immer sullige vader van een doorsnee Jumbo-gezinnetje: hij figureert nu als een dikke tuinkabouter in een moestuin. Boodschap: groente telen is zo eenvoudig nog niet, dus fijn dat er tuinders zijn. Boodschap 2: en bij ons liggen hun schitterende spullen voor gegarandeerd de laagste prijs.

Dat is natuurlijk een open uitnodiging naar de andere supermarkten om ook naar die prijs te dalen of misschien zelfs er net iets onder. Mijn eigen micro-onderzoekje betreft het kuipje Becel Light voor op mijn boterham. Daar gaat nu al een half jaar lang telkens weer een cent af. Toen ik er op begon te letten kostte dat 2,07 euro. En sinds Dirk en AH en Jumbo elkaar er beurtelings de loef mee afsteken is dat gedaald naar 1,86 euro.

Want je wilt niet duurder zijn dan dat almaar machtiger wordende gele gevaar uit Veghel. Hoe machtig, dat bleek wel uit hun halfjaarcijfers. De 3,4 procent omzetgroei van Jumbo (nog exclusief de groei die het concern behaalt met nieuwe winkels) steekt nogal positief af tegen de mín 0,2 procent die de hele supermarktenmarkt de eerste zes maanden van 20114 noteerde. C1000-winkeliers kunnen dan ook niet wachten tot ze tot Jumbo worden omgebouwd: een geheide groei van omzet en winst blijkt bij eerdere ombouw-winkels het gevolg.

Ook nog Frau Antje

Maar heeft de consument dan geen boodschap aan de vraag of de tuinder in die laagsteprijzenslag van Jumbo nog wel een eerlijke prijs krijgen voor die tomaten (altijd de laagste prijs nu 59 cent voor 500 gram) of komkommers (altijd de laagste prijs nu 39 cent per stuk)? Uit een paar publieksacties ten bate van de door de Russische boycot getroffen tuinder blijkt dat er wel degelijk enig positief sentiment leeft. Jumbo haakt daar voor alle zekerheid nog wel degelijk op in. Met een Holland-logootje bij alle groente n en fruit van Nederlandse bodem. Natuurlijk gewoon lekker gezellig Frau Antje.

Dus nee, Jumbo kan het op het moment gewoon even niet fout doen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin