Doorgaan naar artikel

Hameren op een pakje boter

De Belgen zijn lekker bezig. Ze hadden al een Groentechef met Michelinsterren. Ze krijgen nu ook een Kinderkok, die kinderen gezond moet leren koken.

Ik kende Wout Bru zelf niet, maar op internet merk ik dat die nieuwe Kinderkok een Belgisch gastronomisch zwaargewicht is. Bru moet de Jamie Oliver van onze zuiderburen worden. Oliver probeerde ook al eens de schooljeugd te laten overschakelen van patat en hamburgers naar gezond en culinair verantwoord voer.

Mooi voorbeeld hoor. Maar zelfs coole Jamie lukte het niet om een deuk in dit diepgevroren pakje boter te slaan. Bru gaat dat ook niet lukken. Hij begint al met die veel gemaakte denkfout dat het zou helpen als kinderen weer wisten ‘waar het voedsel vandaan komt’.

“Kinderen denken dat eieren door het personeel van de supermarkt worden gemaakt”, citeert vilt.be hem. Nou en? Alsof dát feit ze ervan zou weerhouden eieren (of groente of fruit) te eten. Van Snickers denken ze ook dat ze uit de fabriek komen (in dat geval terecht) en ze kunnen er geen genoeg van krijgen.

Laat Bru zich vooral focussen op waar hij goed in is. Namelijk bewijzen dat groente en fruit en andere gezonde producten superlekker zijn klaar te maken. Ook zonder dat je weet hoe het groeit en wat daar allemaal bij komt kijken. Onwijs lekker, niet te moeilijk en o ja, ook nog gezond, meer dan die argumenten heb je niet nodig. Als Bru en Oliver en Pierre Wind en Robert Kranenborg van 24Kitchen en al die andere topkoks, daar maar vaak genoeg mee blijven hameren, dan komt die deuk in dat steenharde pakje boter er uiteindelijk misschien toch.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin