Doorgaan naar artikel

Geen extra bijdrage Westland World Horti Centre

De gemeente Westland zet een streep door de bijdrage van € 100.000 aan de opening en promotie van de glastuinbouwcampus World Horti Centre (WHC).

De opening is voorzien in maart, maar de gemeenteraad van Westland vindt dat het bedrijfsleven het WHC moet promoten en vermarkten. De gemeente heeft daarin alleen een faciliterende rol te spelen. De gemeenteraad nam tijdens de raadsvergadering dinsdag een amendement aan waarin de begrote € 100.000 terugvloeit in de reserves.

Politieke partijen vinden de extra bijdrage voor de opening een ongewenste uitbreiding voor de promotiekosten die de gemeente toch al maakt voor het promoten van Westland bij bedrijven en buitenlandse overheden. De bijdrage aan de opening en positionering zouden prima uit die € 1,5 miljoen kunnen worden betaald, stelt de raad.

Smeermiddelen

In de behandeling van het amendement sprak wethouder Theo Duijvestijn zich uit voor de steun aan het WHC. “Net zoals het Foodcluster in Wageningen en het Brainpark in Eindhoven kunnen dit soort centra niet zonder overheden en financiële smeermiddelen. Er is veel internationale belangstelling voor Westland en de kennis en het onderwijs in het WHC. We moeten veel activiteiten uitrollen, daarmee komt veel business richting Westlandse bedrijven.”

Volgens Duijvestijn is voor de openingsactiviteiten van 3 dagen in maart door alle vier de partners € 20.000 toegezegd.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin