Doorgaan naar artikel

Waar kassen stonden, komt McDonald’s voor groentehandelaren

De gemeente Westland stemt in met de komst van een McDonald’s-vestiging in een uitbreidingsplan van tuinbouwbedrijventerrein Honderdland.

De grond voor de vestiging tussen de kernen Maasdijk en Naaldwijk is al in handen van Honderdland OntwikkelingsCombinatie (HOC).

De gemeente wil het bestaande terrein Honderdland verder ontwikkelen om de tuinbouwdraaischijffunctie te versterken. Daarvoor moet opnieuw 34 hectare worden uitgegeven. Het al afgeronde nieuwbouwproject van Nature’s Pride is daarvan eigenlijk de eerste stap geweest.

Op slot

Een deel van de kassen van de tuinders is al opgekocht door de ontwikkelaar, maar een deel niet. Door de vertraagde ontwikkeling van Honderdland staan deze bedrijven feitelijk op slot en de grondwaarde gedaald. De gemeente verwijst daarvoor naar de ontwikkelaar. “De tuinders zijn geïnformeerd over alle ontwikkelingen in Honderdland en zij weten dat ze uitgekocht gaan worden. Een deel door de gemeente (ter plaatse van de verbindingsweg), het grootste deel door HOC.”

Rabobank

Bij de gemeenteraadsvergadering afgelopen maandag was het de partij Westland Verstandig die tegen het opkopen van een woning was door de gemeente voor de ontwikkeling van het gebied. De bewoner wilde niet met HOC zaken doen, maar alleen met de gemeente, omdat de gemeente de stap naar ontwikkeling heeft gezet. Westland Verstandig vindt het niet acceptabel dat met gemeenschapsgeld ontwikkeling van het gebied wordt ondersteund, terwijl ook de Rabobank in de HOC betrokken is. HOC neemt het perceel over van de gemeente.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin