Doorgaan naar artikel

Tomatenteler versneld omgeschakeld op bio

De broers Van der Meer zijn in Sirjansland gestart met de oogst van de eerste biologische tomaten op het bestaande omgeschakelde bedrijf.

Het bedrijf Organic Brothers teelt biologisch op Schouwen-Duiveland, maar blijft nog gangbaar telen in hun kas in Made. Het is een versnelde omschakeling die onder voorwaarden en controle van Skal in een half jaar is uitgevoerd. Het betekent eerder stoppen in 2014 en later starten dit seizoen, maar de omschakeling is succesvol verlopen, laat het afnemende handelsbedrijf Nature & More weten.

Biologisch en gangbaar

Dat het bedrijf biologische en gangbare tomaten teelt, kan heel goed in de regels van Skal. De afstand tussen de beide kassen in Sirjansland en Made is groot, waardoor het risico op vermenging niet aanwezig is.

De omschakeling naar biologisch was voor hen een logische stap. ” Wat ons vooral aanspreekt in de biologische landbouw is de aandacht voor smaak en voor het verhaal van de teler”, aldus één van de broers Aris van der Meer. “Een hoge productie vind ik net iets minder belangrijk dan een optimale smaak.” De broers zullen dit seizoen biologische Roma trostomaten en Pomodirini’s telen. Daarnaast telen ze biologische trostomaten en komkommers.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin