Doorgaan naar artikel

Veerman zet stappen in herstructurering glas

Met de oprichting van een stichting Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouwsector afgelopen vrijdag hebben de partijen achter het plan Veerman voortgang gemaakt.

De stichting heeft een samenwerkingsovereenkomst opgesteld met de overheden. De provincie Zuid-Holland zal naar verwachting spoedig deze bijeenkomst ondertekenen.

De stichting is gevestigd in de gemeente Westland, blijkt uit de inschrijving in de Kamer van Koophandel. Behalve Cees Veerman als voorzitter is ook Frank van Kleef betrokken als bestuurder en Van den Enden, wat duidt op betrokkenheid van de Rabobank. De drie partijen waren nog niet bereikbaar voor commentaar.  Doel van de stichting is ‘de Nederlandse glastuinbouw in een leidende positie te brengen door de verbetering van de infrastructuur, de marktstructuur en de herstructurering van de glastuinbouw.’

Ondersteuning

De woordvoerder van de provincie Zuid-Holland zegt dat de samenwerkingsovereenkomst het contact tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij het plan Veerman moet verbeteren. Wat in die samenwerkingsovereenkomst precies staat, kon hij nog niet zeggen. De provincie heeft altijd gezegd ondersteuning te willen bieden op gebied van ruimtelijke ordeningsbeleid en mogelijke investeringen in energie, niet met geldelijke bijdragen voor herstructurering.

GMO

De oprichting van de stichting komt vrijwel gelijk met de melding van het ministerie van EZ het GMO-dossier kan worden afgesloten. Oud-staatssecretaris Sharon Dijksma wil een terugvordering van 52 miljoen euro accepteren voor tekortkomingen in de jaren rond 2010. Het oplossen van GMO-problemen is een voorwaarde voor Rabobank om een traject rond herstructurering te gaan leiden.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin