Doorgaan naar artikel

Zuid-Holland: knopen doorhakken in Westland

De provincie Zuid-Holland stelt dat veel ontwikkelingen zijn waar te nemen rond de problemen van de glastuinbouw in Westland en Oostland.

Zuid-Holland wil initiatieven van overheden en Rabobank voor herstructurering verbinden, maar niet direct bijdragen aan herstructurering. Wel moet gesnoeid worden in overlegstructuren om voldoende daadkrachtig de herstructurering aan te pakken. Dat schrijven gedeputeerden Bom-Lenstra en Weber in een brief.

Zij willen in die gesprekken wel bijdragen op gebied van energie en infrastructuur. De provincie is daarmee nu wel al betrokken bij gesprekken over implementatie van het plan Veerman in het gebied, blijkt uit de brief.

De toekomst van de Greenports Westland en Oostland wordt steeds duidelijker uit verkenningen. Die toekomst lijkt te blijven draaien om het produceren, importeren en exporteren van tuinbouwproducten. Wel wordt de haven belangrijker in het gebied net als de rol van de nabijgelegen steden, blijkt uit tussenuitkomsten van langlopend onderzoek naar de toekomst van Westland en Oostland.

De toekomstvisies worden steeds concreter. Op 29 oktober vindt het symposium ‘Samen verder in het Westland’ plaats. Ondernemers, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheden gaan daar in gesprek om ideeën te delen en samen te werken aan een gezonde tuinbouw, economie en leefomgeving voor het Westland. De uitkomst van het symposium zal bepalend zijn voor de aanpak van een ‘verdiepingsslag Westland’ zowel voor inhoud als proces. ln november zal de eerste fase van de gebiedsverkenning geëvalueerd worden en de aanpak van de verdiepingsslag Westland worden uitgewerkt.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin