Doorgaan naar artikel

Rabo na kritiek: bal ligt bij sector

Het beeld van een terugtrekkende Rabobank dat burgemeester Sjaak van de Tak van gemeente Westland oproept, komt niet overeen met de feiten, stelt de Rabobank.

Van der Tak vroeg zich af of de bank nog wel met beide benen in de tuinbouwgrond staat. Na jaren van financiering van groei moeten ze ook in slechte periodes hun positie binnen de tuinbouw waarmaken. De bank ziet nog steeds perspectief voor de tuinbouw. “Dat mag onder meer blijken uit onze support voor de recente analyse van McKinsey”, laat de bank weten. Dat perspectief vereist wel dat de ondernemers in deze sector met de aanbevelingen van McKinsey actief aan de slag gaan.” Het is aan de ondernemers om te ondernemen, de Rabobank wil ondernemers daarbij graag financieel helpen.”

Iedere ondernemer kent goede en minder goede jaren. Met name in tijden dat het tegen zit wordt het ondernemerschap op de proef gesteld. Ondernemers, ook in de tuinbouw, moeten laten zien dat zij in staat zijn tegenslagen te overwinnen en kunnen inspelen op veranderingen in de markt, zo laat de marktleider weten. “De ondernemer zelf zal daarin leidend moeten zijn, de bank kan de ondernemer daarin met kennis, advies en financieel ondersteunen, zolang er enig perspectief is op een gezonde bedrijfsvoering.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin