Doorgaan naar artikel

Bezwaar tegen terugbetalen GMO afgewezen

Het Productschap Tuinbouw heeft bezwaarschriften van afzetorganisaties tegen terugvordering van GMO-subsidie voor inzet in kassen van bijen en hommels in 2010 afgewezen.

Dat bevestigt het PT, waarbij het wel vermeld dat het om een concept-besluit gaat. De sector heeft de bezwaarschriften ingesteld als eerste stap in een mogelijk lang juridisch traject. Koepel voor afzetorganisaties DPA laat weten de uitkomst te bestuderen, maar wil nog niet zeggen dat een gang naar de rechter voor haar leden nu zeker is. Het is niet duidelijk wat het recente overleg met het ministerie daarbij voor rol speelt.

Woensdag heeft de koepel voor afzetorganisaties DPA namelijk een gesprek gehad met staatssecretaris Sharon Dijksma. Het ging over diezelfde terugvordering van GMO van ettelijke miljoenen euro’s over de jaren 2010 tot en met 2012. Over de uitkomst doet DPA geen uitlatingen. Voor het gesprek liet DPA nog weten de terugvordering laakbaar te vinden. DPA-directeur Hans van Es vergeleek het met het achteraf verlagen van salaris door een werkgever. Nu zegt hij: “We hebben ons standpunt neergelegd en Dijksma heeft dat ook gedaan.” Of er over een oplossing is gesproken of over een rechtszaak, is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk wat de vervolgstappen zijn. DPA wil daar nog niet over uitwijden.

Het PT heeft nog meer bezwaarschriften liggen tegen de terugvordering van GMO op andere onderdelen. Ook hier zullen binnenkort uitspraken volgen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin