Doorgaan naar artikel

Samenwerking verkoop en rassenontwikkeling Genson en Angus Soft Fruits

Zachtfruitbedrijf Genson in Sint-Oedenrode gaat het veredelingsprogramma van de schotse veredelaar Angus Soft Fruits vertegenwoordigen op het vasteland van Noord-Europa. Angus blijft actief op de Britse eilanden.

De overeenkomst betreft de vermeerdering en het op de markt brengen van bestaande en nieuwe rassen van Angus Soft Fruits, de verkoop van rassen onder licentie en de screening van perspectiefvolle nieuwe rassen van de Schotse zachtfruitveredelaar. Dit onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe rassen worden ondergebracht in een nieuw bedrijf ‘Berry Nova’ in Sint Oedenrode, en vallend van Genson. Bestaande Angus-rassen voor aardbei zijn onder andere Ava (in het programma bij The Greenery), Islay en Avarosa.

Nieuwe Angus-rassen zijn vrij beschikbaar voor Europese markt, aldus Genson-directeur Marc van Gennip, met het voorbehoud dat supermarktketen Albert Heijn voor een ras het recht op eerste keus heeft voor het land waarin de supermarkt dit ras wil in de winkelschappen wil hebben. Dit hangt samen met de zachtfruitproductie door dochtermaatschappij HEGE voor Albert Heijn, aldus Van Gennip.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin