Doorgaan naar artikel

Telers verzorgen aardbeienontbijt Koningsspelen

Voordat het startschot voor de Koningsspelen vrijdagochtend 26 april klonk, verzorgden Hollandse aardbeientelers op twaalf scholen een aardbeienontbijt.

Meer dan honderd schoolklassen hadden zich voor het ontbijt aangemeld. “We hebben er minstens driehonderd nieuwe aardbeienambassadeurs bij”, aldus aardbeienteler Peter van de Ven enthousiast. Hij was een van de organisatoren van deze happening. Meer dan twintig aardbeientelers waren in de weer om de uitverkoren schoolklassen te voorzien van aardbeien. In de meeste gevallen had de leerkracht de verrassing nog niet aan de leerlingen verklapt. “De kinderen waren door het dolle heen toen wij de klas binnen kwamen en bekend werd dat ze de aardbeien bij het ontbijt hadden gewonnen”, aldus Peter van de Ven. Zelf runt hij een aardbeienbedrijf in Sint-Michielsgestel. Bij zijn bedrijf komen regelmatig ouders met kinderen langs.



Acties voor Ronald McDonald Huizen

Van de Ven is een van de 250 telers die meedoet aan het Hollandse Aardbeien-initiatief. De betrokken telers delen graag hun passie voor en kennis over (het telen van) aardbeien. Daartoe zetten zij allerlei aardbeienacties op voor consumenten. Deze acties combineren zij dit jaar met geldinzameling voor de Ronald McDonald Huizen. “Deze verbinding is aangegaan om het belang van deze huizen en het gezonde aspect van aardbeien te benadrukken.”



Op bezoek bij teler

De bezochte klassen zijn uitgenodigd om binnenkort een bezoek te brengen op de teeltbedrijven. Zij krijgen daar een rondleiding, leren hoe aardbeien groeien en bloeien en hoe het komt dat de ene aardbei zoeter is dan een andere.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin