Doorgaan naar artikel

Aardbeienseizoen officieel geopend

Afgelopen dinsdag, de derde in april, werd het Hollandse Aardbeienseizoen officieel geopend. Dat gebeurde onder andere door Mark van Aert op het hoofdkantoor van het Ronald McDonald Kinderfonds en bij de zeventien Ronald McDonald Huizen. Ook werden in heel Nederland op diverse plaatsen ludieke acties gehouden.

Op het hoofdkantoor van het Ronald McDonald Kinderfonds in Amersfoort en bij de zeventien Ronald McDonald Huizen verspreid over heel Nederland werden door telers aan daar verblijvende gezinnen aardbeien uitgedeeld in het kader van de opening van het Hollandse Aardbeienseizoen.



Het begin van het Hollandse Aardbeienseizoen vormde hiermee tevens de start van een inzamelingsactie voor het Kinderfonds door aardbeientelers. Alle zeventien huismanagers en waarnemend directeur Remke Brand kregen een blanco cheque overhandigd die zij aan het einde van het aardbeienseizoen mogen verzilveren, want de inzamelingsactie loopt tot dan toe door. Op 16 april werden de eerste aardbeien per stuk bij opbod verkocht.



Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen subsidie en genereert haar budget voor 25 procent via de hamburgerketen McDonalds. Daarnaast komt zo’n 25 procent vanuit initiatieven of speciaal georganiseerde evenementen voor het bedrijfsleven. Zo’n 20 procent komt uit bijdragen van particulieren en dan zijn er nog bijdragen in natura. Dat behelst het gratis leveren van toiletpotten of meubels tot aan het leveren van de koffie in de Ronald McDonald Huizen, maar bijvoorbeeld ook een gratis ‘steentje bijdragen’ aan het bouwen van deze huizen. De actie van de aardbeientelers is een nieuwe vorm van sponsoring.



Bekijk hieronder foto’s van de officiële opening van het Hollandse Aardbeienseizoen op het hoofdkantoor in Amersfoort en bij het Ronald McDonald huis in Nijmegen.


Bekijk ook het filmpje met de Kroonrede zoals uitgesproken door Mark van Aert in Amersfoort.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin