Nieuws

Minder schoolfruitbudget na EU-toetreding Kroatië

0 81 Fruit

De toetreding van Kroatië tot de Europese Unie in 2013 leidt tot lichte daling van het budget voor schoolfruit voor EU-lidstaten.
001_boerderij-image-1087782.jpeg

De daling van het budget voor alle lidstaten bedraagt één procent. Dat lijkt een beperkt effect, zeker als de Europese Commissie besluit het budget te verhogen van 90 naar 150 miljoen euro. Ook kunnen nieuwe statistische gegevens over schoolpopulaties in Europa leiden tot grote verschuivingen, maar het is niet duidelijk hoe dat voor Nederland uitpakt.  De EU draagt 50 procent bij aan het budget voor schoolfruit in Nederland (5,96 mln euro), de andere helft wordt gesponsord door de vier schoolfruitleveranciers.

door Jeroen Verheul

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.