Doorgaan naar artikel

Zuid-Europese aanvoer bloemkool begint bij te trekken

Nu de temperaturen verder omhoog gaan, voorziet AMI een verdere normalisering van de aanvoer - Foto: Stan Verstegen. premium

Nu de temperaturen verder omhoog gaan, voorziet AMI een verdere normalisering van de aanvoer - Foto: Stan Verstegen.

Met het stijgen van de temperaturen in Frankrijk, Spanje en Italië neemt de aanvoer van bloemkool vanuit die landen geleidelijk toe. Sinds de prijspiek is de prijs ruim gehalveerd.

De bloemkool op de Duitse groothandelsmarkten komt in deze periode uit Frankrijk, Spanje en Italië. Door het koude weer bleef die aanvoer in de afgelopen weken zeer krap met een piekprijs van € 25,25 per zes stuks in week 6. Vorige week was die prijs gezakt tot € 11,78 per zes stuks, stelt het Duitse marktbureau AMI vast.

Normalisering aanvoer bloemkool

Nu de temperaturen verder omhoog gaan, voorziet AMI een verdere normalisering van de aanvoer. In Frankrijk komt de oogst van meerdere plantingen samen, omdat al die plantingen nu ineens een groeistimulans krijgen. Hierdoor stijgt de aanvoer in korte tijd sterk. Dat heeft op de Franse veilingen sinds week 11 geleid tot sterk dalende prijzen. Ook in Italië is de situatie vergelijkbaar.

Bron: AMI
Bron: AMI

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin