Doorgaan naar artikel

Wisselend aanbod Franse bloemkool

Hoge producties en transportproblemen bij de export hebben in Frankrijk geleid tot een ophoping van bloemkool. Inmiddels constateert het Duitse marktbureau AMI een krapte.

De vraag naar bloemkool is rond de feestdagen vrij constant gebleven en zit ook niet op een geweldig niveau. Duitse supermarkten hebben aan het begin van het nieuwe jaar ook nog geen oog voor bloemkool, want er zijn nauwelijks acties die de verkoop kunnen stimuleren, stelt AMI vast.

Stijgende prijzen

In het Franse Bretagne was kort voor de kerstdagen sprake van een ophoping van het aanbod. Dat kwam door een flinke productie en door een gebrek aan transportcapaciteit voor de export. Dat leidde kortstondig tot een druk op de prijs, maar dat beeld is omgeslagen in een tekort aan bloemkool en aantrekkende prijzen. Op Franse veilingen zit de prijs van bloemkool in de lift en dat geldt ook voor Italiaanse bloemkool.

Duitse groothandelsprijzen

Deze prijsstijging werkt door in de prijzen voor bloemkool in Duitse supermarkten en dat draagt niet bij tot een grotere vraag door de consument. Om welke prijzen het gaat, vermeldt AMI niet. Op de Duitse groothandelsmarkten werd in week 51 rond € 1,45 voor Franse, Italiaanse of Spaanse bloemkool betaald voor de zessen en tussen € 1,03 en € 1,11 voor de achten. Dat zijn de meest recente cijfers van BLE.

Bloemkool in de Nederlandse supermarkt

In Nederland rekent Albert Heijn deze week € 1,99 voor een bloemkool. Op de website staat geen herkomst vermeld. Bij Jumbo kost een Spaanse bloemkool heel januari € 1,95 en in de aanbieding kosten drie bloemkolen € 4,00 Plus geeft op de website geen herkomst en vraagt € 1,89, evenals Jan Linders dat voor een Spaanse bloemkool doet.

Bekijk actuele prijzen en maak zelf prijsvergelijkingen

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin