Doorgaan naar artikel

Spaanse rode paprika verlaat

Image

Door ziekteproblemen in de vroegste rodepaprikaplanten heeft een grote groep telers opnieuw moeten planten en zal Almería later op de markt komen.

Bij Campoejido, één van de grootste plantenkwekers in Almería, heeft een ziekte een groot deel van de vroegst gezaaide paprikaplanten besmet waardoor bijna tweehonderd partijen, voor meer dan 200 hectare als verloren moesten worden beschouwd. Een groot aantal telers had de planten al gepoot voordat de wortelproblemen werden ontdekt. Het zou om een bacterieziekte gaan. Of daarmee de vervolgteelt ook niet in de problemen komt is niet duidelijk.De meeste telers hebben daarop de planten opgeruimd en opnieuw geplant na een zoektocht naar restpartijen bij andere plantenkwekers. De meesten hebben nu het latere ras Melchor van Syngenta gezet en verschuiven hun oogstseizoen daarmee naar de periode van december tot april. Als de winter gunstig is zullen ze volgend voorjaar dus langer op de markt zijn. Het vervangen van de gele planten was moeilijker. Daardoor staat er nu naar schatting 20 a 25 hectare minder gele paprika.

De vertraging van het paprikaseizoen van Almería wordt nog versterkt doordat meer telers voor een latere planting hebben gekozen, vanwege de prijsvorming van vorig seizoen.

Bekijk meer

Delen

Image
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin