Doorgaan naar artikel

Spaanse regio’s bundelen verzet

Image

Almería – Politiek leiders van de Spaanse tuinbouwregio’s Murcia en Andalusië hebben zich maandag gezamenlijk uitgesproken tegen het Europees handelsakkoord met Marokko.

De afgevaardigden van de regio’s Murcia en Andalusië, Ramón Luis Valcárcel en Javier Arenas, hebben maandagmorgen samen met afgevaardigden van de exportkoepel Fepex om tafel gezeten om de problematiek te bespreken.

Volgens de politici is er geen algehele weerstand tegen een handelsakkoord met het Noord-Afrikaanse exportland, maar moet er wel gesproken worden over de voorwaarden waaronder het akkoord tot stand komt.

Spanje hekelt de Europese handhaving van de huidige importbepalingen. Zo zou er te weinig controle worden uitgevoerd op ingevoerde volumes en krijgt Marokko bovendien geen sancties opgelegd bij overschrijding van het invoerquotum.

Marokko maakt zich volgens Spanje schuldig aan het invoeren onder twee Europese importbepalingen, bovendien zouden tomaten tegen een lager tarief aangeboden worden, dan in het bestaande handelsakkoord is vastgelegd. De kwestie staat in februari op de agenda van het Europees Parlement.

Bron: Groenten & Fruit Actueel – Auteur: Brammert Waagmeester

Delen

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin