Doorgaan naar artikel

Sector is verbaasd over uitkomst huisvestingsplan

Glastuinbouw Nederland is verrast dat 10 locaties voor noodhuisvesting zijn afgevallen in Westland en wil met de gemeente in overleg.

Een noodplan om verspreid over Westland in glastuinbouwgebieden tijdelijk 1.000 bedden te realiseren met kleinere locaties, heeft niet genoeg opgeleverd. Eerder deze week liet de gemeente Westland weten dat 3 plannen over zijn. Dat betekent dat mogelijk naar schatting 200 bedden gerealiseerd kunnen worden.

Van de 13 mogelijke locaties keurde de gemeente er 7 goed, maar na gesprekken bleven er 3 over, stelde wethouder Karin Zwinkels. De 13 locaties waren geselecteerd door Glastuinbouw Nederland.

Jacco Vooijs, voorzitter Glastuinbouw Westland, weet niet waarop locaties zijn afgevallen. “Wij hebben 13 locaties van verschillende uitzenders doorgestuurd aan de gemeente. De gemeente is vervolgens met de uitzenders in gesprek gegaan.”

Tekst gaat verder onder de video

Noodplan mogelijk aanpassen

Vooijs verwacht niet dat er de komende weken alsnog nieuwe potentiële locaties bijkomen. “Nee, want de termijn om aan te leveren is gesloten. Alleen wanneer de gemeente aangeeft dat de termijn weer wordt opengesteld, kunnen locaties worden ingediend. Ik wil dan uiteraard wel eerst een evaluatie hebben over de ingediende locaties en kijken of het noodplan moet worden aangepast.”

De gemeente Westland heeft moeite locaties te vinden voor langere en kortere huisvesting van arbeidsmigranten. Het noodplan met kleine locaties moest de druk bij telers en op de lokale woningmarkt verminderen.

Bedrijventerreinen in beeld

Oppositiepartij Gemeentebelangen Westland probeert een meerderheid van de gemeenteraad achter plannen te krijgen om huisvesting te realiseren op het complex van FloraHolland en ABC Westland. Bij de lokale omroep WOS zegt directeur van ABC Westland Herwi Rijsdijk wel te voelen voor ontwikkeling van huisvesting op het bedrijventerrein.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin