Doorgaan naar artikel

Ruimte op Britse markt voor prei

Image

Britse leveranciers voorzien een krapte aan prei op de Britse markt. Deze week start het seizoen officieel, maar het koude weer heeft de aanvoer beperkt met een oplopende prijs tot gevolg.

Hammond Produce, leverancier van verschillend winkelketens, stelt in Fresh Produce Journal dat het seizoen wel drie weken achterloopt. Directeur Philip Lilley: “Door de lagere lichtopbrengsten is de groeicyclus drie weken vertraagd. Het is belangrijk dat we een milde winter krijgen en vroege herfst om de groeipotentie waar te maken.”

Ook leverancier J&V Casey & Son uit Lincolnshire heeft dat beeld, en voegt er aan toe dat de prei grote delen van het seizoen fijner zal uitpakken.

Uit officiële cijfers van de Britse boerenbond NFU, blijkt dat het Verenigd Koninkrijk steeds minder zelfvoorzienend is geworden voor prijs. De productie is de laatste tien jaar gedaald met 8,5 procent. In 2010 werden 40.500 ton prei geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, maar consumptie neemt toe. Die bedroeg in dat jaar 54.500 ton, 1,8 procent meer dan tien jaar eerder.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin