Doorgaan naar artikel

Prijs bloemkool onder druk

De aanvoer van bloemkool begint redelijk op gang te komen. De groeivertraging die is opgelopen in de afgelopen weken lijkt met het warme weer snel te worden ingelopen. Daarmee ligt de aanvoer redelijk in lijn met andere jaren.

Door die gestegen aanvoer, in combinatie met een behoorlijke aanvoer vanuit Frankrijk, is de prijs dinsdag bij de veilingen stevig teruggelopen.

Veiling ZON had dinsdag 2000 kisten voor de klok. De 6’jes gingen voor 65 tot 75 cent per stuk weg. Maandag was het prijsniveau nog bijna een dubbeltje hoger.

In week 20 ontwikkelde de prijs zich vrij onregelmatig. Maandag 14 mei bereikte de prijs bij ZON een niveau van 1,20 euro per stuk, dinsdag zakte de prijs weer terug tot 65 cent. Om vervolgens in de loop van de week weer op te klimmen.

Vrijdag (een dag na Hemelvaart), kwam de stuksprijs alweer uit rond de euro. Volgens marktkenners schakelen Nederlandse supermarkten nu langzaam over op binnenlands product ten koste van het buitenland, overigens iets later dan gehoopt.

Asperge

Asperge zakte begin week 20 even terug in prijs tot 2,40 euro (The Greenery). Vrijdag na Hemelvaart was zowel bij ZON als The Greenery een opleving waarneembaar en kwam de prijs ruim boven de 4 euro per kilo uit. Maandag en dinsdag wisselde de prijs per veiling sterk, van 2,95 – 3,90 euro per kilo.

Bron: Groenten & Fruit Actueel – Auteur: Brammert Waagmeester

Bekijk meer

Share this

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin