Praat mee: open teelten hangen er maar bij

14-06-2012 | Laatste update op 31-08 | |
Praat mee: open teelten hangen er maar bij

Zoals Ulko Stoll onlangs in zijn weblog al aanstipte: geen mens in de open teelten die er nog wat van snapt. Horen de vollegrondsgroente (en het fruit) nu wel of niet bij Greenport Holland en bij de Topsector?

De volgende vraag: willen de open teelten hier wel tijd en moeite in stoppen? De Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen lijkt een miljoenenpot, waar bestuurders en bedrijven met grote graagte omheen zouden moeten willen dansen. Maar die miljoenen euro’s zijn veelal miljoenen die allang vast zitten in bekende potjes, zoals het programma Kas Als Energiebron. En dat bekende voorbeeld geeft ook al aan dat vooral de glastuinbouw aan zet is en blijft. Dat de organisatie van de Topsector vooral langs de lijnen van Greenport Holland verloopt versterkt die gedachte. Ook daar is immers de glastuinbouw van meet af aan leidend geweest.

De vertegenwoordiging van de sectoren in de besturen van Topsector en Greenport is voor glas, fruit, bloembollen en bomen duidelijk, door de voormannen van sectorale organisaties. De vollegrondsgroente moeten het doen met een indirecte vertegenwoordiging door de voorzitters van ZLTO en LLTB. Zonder zo’n boegbeeld blijft de betrokkenheid achter.

De stelling van deze week luidt: open teelten hangen er maar bij.

Wat vindt u ervan? Stem op de poll op onze homepage en laat ur reactie achter onder dit stuk.

De redactie is benieuwd naar uw mening!

Gfactueel
Meer over


Beheer