‘Nobelprijs voor de Vrede’

25-10-2020 | Laatste update op 29-08 | |
Nooijen
Jolanda Nooijen vollegrondsondernemer
Foto: ANP
Foto: ANP

Geachte heer António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Mag ik u van harte feliciteren namens alle agrarische ondernemers in Azië, Europa, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica en Australië? Wij vinden het een ontzettende eer dat het u gelukt is ons te vertegenwoordigen voor een zeer prestigieuze prijs: de Nobelprijs voor de Vrede 2020.

Liefde

Wij, de bananen-, kiwi-, avocado-, koeien-, kippen-, varkens-, geiten-, aardappelen-, maïs- en natuurlijk niet te vergeten de ‘slaboeren’ kunnen vol trots vertellen dat wij uw wereldvoedselprogramma met liefde invullen.

Wij als eenvoudige agrarische ondernemers hadden nooit kunnen bevroeden dat onze kostbaar geteelde producten een bijdrage zouden leveren aan de wereldvrede. Dat vervult ons met trots.

Onvermoeibaar

Zoals aan het begin van de coronacrisis al snel duidelijk werd, zijn er heel veel banen die door corona op de tocht zijn komen te staan, maar in de land- en tuinbouw werken we onvermoeibaar door. Het toekennen van deze prijs door het Noors Nobelcomité betekent voor ons de erkenning waar wij al lange tijd naar zochten.

Modder

In deze tijd waarin een gedeelte van de wereldbevolking – waar obesitas schering en inslag is – constant modder gooit naar de land- en tuinbouw en een park om te wandelen prevaleert boven goed voedsel, is de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede een groot goed.

Namens alle ondernemers in de Land- en Tuinbouw over heel de wereld, nogmaals onze hartelijke dank!

Hoogachtend en met vriendelijke groet,

Jolanda Nooijen, agrarisch ondernemer in Zeeland (NL)

Meer over


Beheer