Doorgaan naar artikel

Nederlanders helpen wietteelt in Thailand

In Nederland zit er weinig vaart in. Maar Nederlandse bedrijven gaan wel al de teelt van mediwiet in Thailand begeleiden.

Zelfs in Thailand, dat toch bekend staat om zijn strenge drugsbeleid, is nu toestemming om medicinale cannabis te telen. Kennisbedrijf Delphy en kassenbouwer Bosman van Zaal hebben met het Thaise teeltbedrijf Cannabizta overeenstemming bereikt om deze teelt in Thailand van de grond te krijgen.

Toenemende vraag

Thailand lijkt niet het meest voor de hand liggende land voor deze teelt, erkent Jeroen van Buren van Delphy. Maar de overheid heeft op toenemende vraag vanuit de medische en cosmetische industrie nu 218 verschillende formules voor cannabis en hennep goedgekeurd.

Haalbaarheidsonderzoek

De overeenstemming tussen de 3 bedrijven houdt in dat er eerst nog een haalbaarheidsonderzoek moet komen. Geïnteresseerde investeerders willen wel een sluitende kosten-batenanalyse. Een flinke kostenpost is bijvoorbeeld beveiliging. “Maar dat is in Thailand niet per se zo heel veel strenger dan in andere landen. Beveiliging van wietteelt is ook in Europese landen waar we projecten begeleiden, zoals in Portugal, strak gereguleerd”, aldus Van Buren.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin