‘Mijn laatste column, grijp je kans’

05-08-2017 | Laatste update op 06-10 | |
Barendse
Léon Barendse paprikateler
Foto: ANP
Foto: ANP

Beste lezers: voor sommigen een opluchting, anderen zullen er net als altijd overheen lezen, een paar zullen het jammer vinden, maar dit is mijn laatste column.

Het was misschien voor de een tenenkrommend en voor de ander een geluid van herkenning; ik heb een aantal columns mogen maken voor dit blad. En ondanks de zweetdruppels heb ik er ook wel plezier aan gehad. Maar er is een moment om te stoppen en voor mij is dat nu gekomen. Heb ik wat tijd om wat anders te gaan doen en zo krijgt iemand anders de gelegenheid om zijn of haar geluid te laten horen.

‘Voor wie schrijf je eigenlijk?’

Pas vroeg iemand mij: Voor wie schrijf je het eigenlijk? Dat is een goede vraag, waar ik even over moest nadenken om een goed antwoord te geven. Het is leuk om je mening te delen, soms een andere kijk te geven of juist een spreekbuis te zijn van de ‘silent majority’, mensen aan het denken zetten of voer aan een debat te geven.

Word ik er zelf wijzer van? Financieel in ieder geval niet. Maar het dwong me wel om soms wat dieper na te denken. Ik denk dat het goed is om zoveel mogelijk geluiden uit je omgeving op te vangen en mee te nemen in je oordeel en meningsvorming. Maar dan moeten er ook wel geluiden uitgezonden worden.

‘Schrijven dwong me om soms wat dieper na te denken’

Je kunt je afvragen: is een column op papier nog wel van deze tijd, de tijd van blogs en vlogs?

We zijn nog niet helemaal uit het papieren tijdperk. En een Groenten & Fruit van papier is ook nog prima te delen. De digitalisering volgt vanzelf.

Ik daag jullie uit om ook een keer een column te schrijven. Laat je horen als sector, laat je horen als ondernemer, laat je horen als deelnemer aan de maatschappij. Meld je aan via groentenenfruit@proagrica.com.

Veel succes en plezier!

Meer over


Beheer