Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Eerste aubergines voor klok

Eind vorige week werden bij The Greenery de eerste Nederlandse aubergines weer geveild.

Prijzen voor de eerste Nederlandse aubergines voor de klok lagen volgens een handelaar nog ongeveer gelijk aan de prijzen voor het Spaanse product. De retail moet kennelijk nog omschakelen.

Goedkoper dan vorig jaar

De klokprijzen bij The Greenery liggen nu ongeveer 10 tot 20 cent onder de klok-richtprijzen van vorig jaar in dezelfde periode. Aubergines van de 225 gram sortering begonnen daar deze week op € 1,10 per kilo, zakten af naar 97 cent per kilo, om vandaag (16 februari) op een richtprijs uit te komen van 99 cent. Ook voor de 300 gram-sortering werden vandaag richtprijzen van een euro voor de klok gemeld.

BelOrta-klokprijzen gaven gisteren € 1,26 en € 1,30 aan voor de 300 en 225 gram-sorteringen.

Spaans product

Bij ZON Fruit & Vegetables werden gisteren en vandaag Spaanse aubergines geveild voor respectievelijk tegen de 90 en rond de 80 cent per kilo.

Op veilingen in het Spaans Almería brachten aubergines woensdag € 1,01 per kilo op. Gisteren daalde dat naar gemiddeld 85 cent.

AH biedt op de website aubergines aan voor 99 cent per stuk (volgens hun eigen omrekening € 3,60 per kilo), met een actie van twee stuks voor € 1,50 per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergines samen op GFactueel.nl.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin