Doorgaan naar artikel

Markt: Bloemkool goed aan de prijs

Foto: Stan Verstegen premium

Foto: Stan Verstegen

Op de Duitse groothandelsmarkten werd in week 49 bloemkool tegen de hoogste prijzen in de afgelopen vijf jaar verhandeld. Franse bloemkool werd met gemiddeld € 1,90 per stuk het beste betaald.

Op de Duitse groothandelsmarkten domineerde in week 49 Italiaanse bloemkool de markt als het om de aanvoer gaat. Voor Franse bloemkool was de handel bereid het meeste te betalen. Bloemkool uit België, Duitsland en Spanje werden vooral verhandeld bij gebrek aan Italiaanse of Franse bloemkool, stelt het BLE (Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung) vast. Over het geheel is sprake van een krappe, vragende markt en dat is terug te zien in de prijs.

Bron: BLE

Bron: BLE

Prijzen Belgische en Duitse bloemkool hoger van Italiaanse

Voor Franse bloemkool werd gemiddeld € 1,90 per stuk betaald met uitschieters tot € 14 per zes stuks. De meest beschikbare Italiaanse bloemkool werd voor gemiddeld € 1,66 verhandeld. Door het aanvullende karakter liggen de prijzen voor Belgische en Duitse bloemkool met respectievelijk € 1,81 en € 1,76 op een hoger niveau dan de Italiaanse bloemkool.

Weinig verandering in markt

De marktsituatie is ten opzichte van week 48 in week 49 niet wezenlijk veranderd. Voor week 50 spreekt het BLE geen verwachting uit.

Bron: BLE

Bron: BLE

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin